Ụgwọ nke ụlọ ọrụ Guangdong Posung New Energy Technology Co., Ltd.

  • Tiktok
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • njikọ
  • youtube
  • instagram
16608989364363

ozi

Tesla thermal management evolushọn

Ihe Nlereanya S ahụ nwere usoro njikwa ọkụ na ọdịnala karịa.Ọ bụ ezie na e nwere 4-ụzọ valvụ ịgbanwe obi jụrụ akara na usoro na yiri iji nweta electric mbanye àkwà mmiri kpo oku batrị, ma ọ bụ jụrụ.A na-agbakwunye ọtụtụ valves ụzọ iji nyekwuo nnwere onwe.Otú ọ dị, n'ihu njedebe nke ụgbọ ala ahụ ka bụ ọtụtụ ihe na-ekpo ọkụ ọkụ, nke a pụrụ ikwu na a na-edozi ya na nhazi njikwa okpomọkụ.

Model 3 wee na ngwugwu a na-akpọ Superbottle mgbe ọ malitere na 2017. Usoro, ụkpụrụ na n'ozuzu Ọdịdị nke n'ozuzu usoro yiri gara aga ọgbọ nke Model S usoro, ma nke a Superbottle integrates mgbapụta, Exchanger, 5- ụzọ valvụ, wdg, n'otu ahụ, na-eme ka pipeline dị mfe na njikọ akụkụ, na-ebelata ibu na ohere.Ọ nwere ike kwuru na ọ bụ ihe integrated ọhụrụ na kpuchie nkeModel S.Ihe na-adọrọ mmasị karị bụ na moto ahụ agbakwunyela ọrụ ọhụrụ na ngwaike na ngwanrọ, nke nwere ike imeziwanye idiq iji belata arụmọrụ nke moto ma nyefee okpomọkụ na batrị.

TESLA

TESLA-2

Mgbe mmalite nkeỤdị YN'afọ gara aga, isiokwu nke usoro nlekọta okpomọkụ a dịkwa ọkụ.Igwe ikuku refrigeration nke ikuku na-ekpochapụ radiator na njedebe nke ụgbọ ala ahụ, ma e nwere naanị otu radiator na njedebe nke mmiri.Ka anyị ghara ikwu banyere ụkpụrụ na a eserese n'okpuru, na nkenke, site na 9-ụzọ valvụ (Octovalve, octopus valve) na ọtụtụ valves na ikuku oyi sekit iji nweta 10 dị iche iche usoro na yiri na kpo oku na jụrụ ụdịdị.N'otu oge ahụ, ọ na-agbakwụnye ọrụ nke ịnyefe okpomọkụ site na ụgbọ ala gaa na batrị batrị site na mgbanwe okpomọkụ na mmiri, na-eji batrị batrị dị ka ihe nchekwa nchekwa ọkụ, wee na-ebufe okpomọkụ iji kpoo ọkụ ọkụ mgbe ọ dị mkpa.

TESLA 4

Na mgbakwunye na ikpochapụ radiator n'ihu nke usoro ntụ oyi, a na-ewepụkwa PTC voltaji dị elu.Na n'ozuzu ala okpomọkụ gburugburu ebe obibi okpomọkụ mgbapụta kpo oku, n'ihe banyere oké ala okpomọkụ, site na-esonụ ụzọ.Enwere ozi na ịntanetị na ọ bụ ezie na enweghị PTC voltaji dị elu, ike ọkụ na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ bụkwa 7-8 kilowatts, nke yiri nnukwu voltaji PTC.Otú ọ dị, a na-eme atụmatụ na arụmọrụ nke ọrụ nkwụsị ọkụ ọkụ na mmetụta nke mbelata okpomọkụ moto ga-efunahụ n'ezie, ka emechara, ikike nke ikpo ọkụ agaghị adị mma na onye na-ekpo ọkụ pụrụ iche, ma a na-eme atụmatụ na ya. ekwesịghị ịbụ nsogbu iru ma ọ dịkarịa ala 5 kilowatts.

The kokpiiti condenser na evaporation igbe na ntụ oyi usoro na-arụ ọrụ n'otu oge ahụ, kpo oku na refrigeration offset n'otu oge ahụ, ike nke Compressor nke ọtụtụ kilowatts bụ otu ihe na-eweta okpomọkụ na usoro, nke kwekọrọ na-emeso ndị compressor dị ka. PTC dị elu, na COP n'okpuru ọnọdụ a pụrụ iche nwere ike ọ gaghị adị mma dị ka PTC.

Jiri PTC obere voltaji dị ọnụ ala iji kwụọ ụgwọ.

Igwe ikuku na-efe efe na-enye ọrụ kpo oku dị ka ọgbọ gara aga Ụdị 3moto na-arụsi ọrụ ike ebelata arụmọrụ.

N'ịga n'ihu otu nzọụkwụ karịa ọgbọ gara aga nke Superbottle, oge a na-ejikọta usoro ntụ oyi, mmiri mmiri mmiri, ihe ọkụ ọkụ, valvụ octopus na ndị ọzọ.A na-etinye ngalaba nlekọta thermal na beam nke nwere batrị 12V, na Munro ekwuola na a na-eme atụmatụ na usoro nlekọta okpomọkụ naanị nwere ike ịchekwa ma ọ dịkarịa ala 15-20 kilogram nke ịdị arọ ma e jiri ya tụnyere ọtụtụ ụdị ndị ọzọ.Nwanne nna ụgbọ ala na-eche na nke a nwere ike ịdị ntakịrị karịa, n'ihi na ọ na-agbakwụnyekwa obere radiators na valves, wdg, ma ọ dịkarịa ala 10 kilogram nke ịdị arọ dị n'ebe ahụ, na enwere nnukwu ego nchekwa.

TESLA, Ikpeazụ

N'afọ gara aga, afọ atọ mgbe mmalite nke Model 3 gasịrị, a na-ebugharị usoro ahụ site na Model Y na Model 3. Ụfọdụ netizens tụrụ na na okpomọkụ okpomọkụ nke ihe dị ka ogo 0, nkwalite elu-ọsọ batrị ike oriri bụ. ihe dị ka 7% dị ala karịa ụdị ochie Model 3 nke na-arụ ọrụ nke ọma.Nsonaazụ a dịkwa ka nsonaazụ nke ntụnyere nke ụdị ndị ọzọ na ma ọ bụ na-enweghị nfuli okpomọkụ, ma usoro ịdị arọ na ohere dị ala karịa ụdị ndị ọzọ nwere nfuli okpomọkụ.N'ezie, nke a bụ naanị ule, ma enwere ọtụtụ ihe gbasara gburugburu ebe obibi.

Ya mere, n'ime afọ ole na ole, usoro nlekọta okpomọkụ nke Tesla na-esi na ya pụtaModel S ka Model 3 ruo Y, ma ọ maliteghachila ịkwalite ụdị ochie.Mana enwere obere okwu n'ịntanetị gbasara oke sistemụ.Ọ na-ekwere na arụmọrụ nke usoro ahụ na ọnọdụ ole na ole kpọmkwem ga-ejedebe, n'ihi na usoro ikuku ikuku ga-agafe na mmiri na n'èzí maka mgbanwe okpomọkụ.A sị ka e kwuwe, subsystems na usoro a na-adabere nnọọ na ibe ya, na ogo nke nnwere onwe na nke ọ bụla dị iche iche mode na-ejedebeghị.Mana n'ozuzu, usoro ahụ nwere ọtụtụ ihe ọ ga-enweta karịa ịla n'iyi.

Na nzọụkwụ ọzọ nke evolushọn, anyị nwere ike na-eche echiche nke ikekwe na mgbakwunye na n'ihu njikarịcha nke sizing na nhọrọ nke ọ bụla akụrụngwa, ọ nwere ike na-atụle ka melite arụmọrụ nke ntụ oyi usoro n'okpuru oyi na-ekpo ọkụ dechapụ ọnọdụ, na welie akara. iji welie nnwere onwe na decoupling.Dịka ọmụmaatụ, arụmọrụ kpo oku nke ikpo ọkụ na ọnọdụ nkwụsịtụ dị nso dị ka o kwere mee na PTC site na njikwa ọkụ ọkụ.Nke ọzọ na-akwalite njikwa valvụ, na-enye mgbanwe dị ukwuu iji mebie usoro abụọ ahụ.Otú ọ dị, nke a bụ nanị ntule, na ọtụtụ ịme anwansị na nyocha data n'ezie dị mkpa iji chọta isi ihe kpatara shortboard ahụ wee bulie elu.

Enwere ụfọdụ vidiyo a tụrụ atụ na ịntanetị na ihe dị ka ogo -30, nsogbu ahụ abụghị nnukwu, mana nnwale dị oke ogologo nke ogologo oge siri ike ịnwale nwere ike inwe mmetụta, mana ọnọdụ a nwekwara ọrụ preheating nke mkpanaka. APP ekwentị iji belata, yana ọrụ ngwanrọ iji mejupụta ngwaike ruo n'ókè ụfọdụ.Tụkwasị na nke ahụ, mgbe abalị nke obere okpomọkụ gasịrị, a ga-enwe ice na iko, na mpaghara ụfọdụ nwekwara ụkpụrụ okporo ụzọ nke chọrọ visibiliti na iko iji kwọọ ụgbọ ala n'okporo ụzọ.Ya mere, ụlọ ọrụ ụgbọ ala ga-achọ ịzụlite ndị ọrụ nwere ezi uche ka ha jiri usoro ọrụ ọrụ dịka ihe mgbaru ọsọ nke imewe injinia, ma ọ bụrụ na nkọwa nke ọrụ okirikiri ezighi ezi, ọ na-efunahụ na mmalite.


Oge nzipu: Ọktoba 14-2023